Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
½ piros kaliforniai paprika
½ sárga kaliforniai paprika
½ zöld kaliforniai paprika
4 ek olaj
bors
2 gerezd fokhagyma
kb. 2x2 cm nagyságú friss gyömbér
1 - 2 ek ALDI ASIA Chiliszósz
2 ek szójaszósz
200 g fagyasztott zöldborsó
1 póréhagyma zöld része
1 nagy csipet őrölt koriander
1 nagy csipet őrölt szegfűszeg
előfőzött rizs

A rizshez:

200 g rizs
400 ml víz
1 ek olaj

Az omletthez:

40 g vaj
6 tojás

A mártáshoz:

100 ml ketchup
1 ek csípős chili szósz
1 tk szójaszósz
Hirdetés

A legfrankóbb japán junk kaja: Omu rice

Egyik kedvenc japán kajánk az omu rice: azaz az omlett és a pirított rizs szerelemgyereke, szóval épp itt volt az ideje, hogy közzétegyük a receptet is hozzá. Zé most megmutatja ő hogyan szereti leginkább ezt a kaját, amiben garantáltan tökéletes lesz az omlett, kellően pirult a rizs és brutál ízgazdag a végeredmény. Figyeljetek!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
½ piros kaliforniai paprika
½ sárga kaliforniai paprika
½ zöld kaliforniai paprika
4 ek olaj
bors
2 gerezd fokhagyma
kb. 2x2 cm nagyságú friss gyömbér
1 - 2 ek ALDI ASIA Chiliszósz
2 ek szójaszósz
200 g fagyasztott zöldborsó
1 póréhagyma zöld része
1 nagy csipet őrölt koriander
1 nagy csipet őrölt szegfűszeg
előfőzött rizs

A rizshez:

200 g rizs
400 ml víz
1 ek olaj

Az omletthez:

40 g vaj
6 tojás

A mártáshoz:

100 ml ketchup
1 ek csípős chili szósz
1 tk szójaszósz

A zöldborsót kivesszük  a fagyasztóból és megvárjuk, hogy kiolvadjon. A rizs hozzávalóit összekeverjük egy tálban és közepes fokozaton a mikróban 20 perc alatt “megfőzzük”. Egy magas falú serpenyőt jó alaposan felhevítünk és beleöntjük az olaj felét. Elkezdjük pirítani az apró kockákra vágott tricolor paprikákat. Kb. 2 perc pirítás után belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Elkeverjük, rányomatjuk a chili szószt és jól összeforgatjuk.

Beleöntjük a zöldborsót, majd felszeleteljük a póréhagymát és ezt is hozzáadjuk. 2 perc pirítás után belerakjuk a rizst, a maradék olajat, fűszerezzük borssal, korianderrel, szegfűszeggel és beleöntjük a szójaszószt is. Jó alaposan összeforgatjuk és pár perc alatt jól lepirítjuk. Az omletthez a tojásokat egy kis sóval felverjük. A serpenyőben felolvasztjuk a vajat és beleöntjük a tojást. Néhányszor belekeverünk, és amikor egyben összeállt óvatosan feltekerjük. A rizst a tojással tálaljuk.  A mártás hozzávalóit összekeverjük és egy keveset csurgatunk a tojásos rizsre.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások