Hirdetés

A legjobb vega grill kaják

Hozzávalók

háromszor
2
személyre
+

Grillezett kukorica fűszervajjal

A kukoricához

2 db cső kukorica
1 ek olívaolaj
bors

A fűszervajhoz

4 ek vaj
1 kis marék friss zöldfűszer vegyesen (kakukkfű, bazsalikom, oregano, petrezselyem)
1 csipet só
1 csipet bors
1 db kis chilipaprika
1 gerezd nagyobb fokhagyma

Grillezett camembert burger

A remuládhoz

100 ml majonéz
2 ek tejföl
1 csipet só
1 csipet bors
1 db nagyobb savanyú uborka
0.25 db citrom leve
½ fej kisebb vöröshagyma
1 tk mustár
½ kis csokor kapor
1 kis csokor petrezselyem

Az összeállításhoz

2 db grill camembert sajt
½ db cukkini
2 db szezámmagos hamburgerzsemle
1 marék rukkola
4 db aszalt paradicsom
3 - 4 szelet lilahagyma

Quesadilla füstölt grill sajttal és avokádóval

1 db avokádó
1 db nagyobb paradicsom
2 db füstölt grill sajt
2 db tortillalap
kevés lilahagyma
1 db kisebb kaliforniai paprika
2 marék spenót
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A legjobb vega grill kaják

Itt a nyár és aki csak teheti a szabadban tölti a napos délutánokat, a hétvégékről nem is beszélve. A legtöbb ilyen nyári este nem is lenne igazi a szabadtéri grillezések nélkül. Érdemes akkor nekiállni, amikor már megy le a nap, így nem kell félni attól, hogy elájulunk a grill által termelt hő és napsugarak okozta kombótól. Szóval a grillezés fantasztikusan jó dolog, ami összehozza a családot, barátokat, ráadásul az egész folyamat vége egy hatalmas vacsora lesz, csupa szuperfinom cuccal.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

háromszor
2
személyre
+

Grillezett kukorica fűszervajjal

A kukoricához

2 db cső kukorica
1 ek olívaolaj
bors

A fűszervajhoz

4 ek vaj
1 kis marék friss zöldfűszer vegyesen (kakukkfű, bazsalikom, oregano, petrezselyem)
1 csipet só
1 csipet bors
1 db kis chilipaprika
1 gerezd nagyobb fokhagyma

Grillezett camembert burger

A remuládhoz

100 ml majonéz
2 ek tejföl
1 csipet só
1 csipet bors
1 db nagyobb savanyú uborka
0.25 db citrom leve
½ fej kisebb vöröshagyma
1 tk mustár
½ kis csokor kapor
1 kis csokor petrezselyem

Az összeállításhoz

2 db grill camembert sajt
½ db cukkini
2 db szezámmagos hamburgerzsemle
1 marék rukkola
4 db aszalt paradicsom
3 - 4 szelet lilahagyma

Quesadilla füstölt grill sajttal és avokádóval

1 db avokádó
1 db nagyobb paradicsom
2 db füstölt grill sajt
2 db tortillalap
kevés lilahagyma
1 db kisebb kaliforniai paprika
2 marék spenót
Bevásárlólistához adom

Persze a csodás húsokon túl rengeteg lehetőség van azok számára is, akik inkább a zöldségeket, vagy teljes mértékben a húsmentes életmódot preferálják. Ebben a cikkben nem fogjuk tudni felsorolni az összes tippet és receptet, de elkészítettük a mi 3 nagy kedvencünket, amiket pikk-pakk összedobhattok egy-egy grillezésnél!

Grillezett kukorica fűszervajjal

A kukoricát sózzuk, borsozzuk és körbekenjük olívaolajjal. Rápakoljuk a grillre és minden oldalát jól megsütjük. A fűszervajhoz összekeverjük a hozzávalókat a puha vajjal és a még forró kukoricát megkenjük vele, aztán jól megesszük.

Grillezett camembert burger

A remuládhoz apróra vágjuk az uborkát, a kaprot és a petrezselymet és egy kis tálba rakjuk őket. A vöröshagymát hozzáreszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval. A grillt beizzítjuk és rápakoljuk a camembert sajtokat és a kb. fél cm vastagra vágott cukkinikarikákat, majd mindkét oldalukat meggrillezzük. A zsemléket kettévágjuk, a grillre dobjuk őket a vágott felükkel lefelé és kissé megpirítjuk. A zsemlére mehet egy vékony réteg mártás, rukkola, 2-3 cukkinikarika, sajt, 1-2 aszalt paradicsom, lilahagyma, majd egy újabb adag mártás, végül a hamburgerzsömi teteje és már ehetjük is!

Quesadilla füstölt grill sajttal és avokádóval

Az avokádót, a paradicsomot és a grill sajtot vékonyabb szeletekre vágjuk. A lilahagymát és a kaliforniai paprikát felkockázzuk. Az tortillalapokat megpakoljuk az avokádóval, mehet rá kevés lilahagyma és kaliforniai paprika, pár szelet füstölt sajt, paradicsomszeletek és 1-1 marék spenót. A tortillalapokat félbehajtjuk, a grillrácsra rakjuk és mindkét oldalát meggrillezzük pár perc alatt.

Tipp: ha kedvünk tartja és jobban szeretjük a markánsabb ízeket, ennél a receptnél a sajtot felhasználás előtt meg is grillezhetjük és utána rakjuk a tortillalapok közé!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások