Hozzávalók
- 500 g főtt krumpli
- 150 g liszt
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 csipet porcukor
- 1 ek olaj
- 3 ek vaj
A szóráshoz
- 5 ek darált mák
- 4 ek porcukor
Az igazi mákos nudli
Hozzávalók
- 500 g főtt krumpli
- 150 g liszt
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 csipet porcukor
- 1 ek olaj
- 3 ek vaj
A szóráshoz
- 5 ek darált mák
- 4 ek porcukor
A mákos nudli az egyik legkirályabb kaja egy kiadós leves után! Próbáljátok ki ti is!
A főtt krumplit még melegen áttörjük krumplinyomóval és megvárjuk míg teljesen kihűl, majd hozzáadjuk a lisztet, tojás, sót, porcukrot és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kisodorjuk és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. Minden darabot kicsit formázunk, hogy elvékonyodjon a végük, majd enyhén sós, forró vízben 1 kanál olajjal pár perc alatt megfőzzük őket, 2-3 lépésben.
Mikor feljönnek a víz felszínére még 1-2 percig főzzük, majd kivesszük a vízből és leszűrjük őket. Egy nagyobb edénybe rakjuk a nudlikat és összekeverjük a vajjal, így nem tapadnak majd össze, miközben főzzük a többi adagot.
Amikor az összes nudli kifőtt, a mák és porcukor keverékébe forgatjuk őket.
Ha tetszett a mákos nudli, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!