Hozzávalók
- 300 g burgonya
- 1 db cukkini
- 1 fej kisebb hagyma
- 4 ek liszt
- 1 ek szezámolaj (sima napraforgóolaj is jó)
- 1 ujjnyi gyömbér
- 1 csokor koriander
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 1 ek szezámolaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 fej kisebb hagyma
- 1 db kis chili
- 1 ek barna cukor
- 1 ek szójaszósz
- 2 ek mogyoróvaj
- 1 kis konzerv kókusztej
- 100 ml víz
Hozzávalók
- 300 g burgonya
- 1 db cukkini
- 1 fej kisebb hagyma
- 4 ek liszt
- 1 ek szezámolaj (sima napraforgóolaj is jó)
- 1 ujjnyi gyömbér
- 1 csokor koriander
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 1 ek szezámolaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 fej kisebb hagyma
- 1 db kis chili
- 1 ek barna cukor
- 1 ek szójaszósz
- 2 ek mogyoróvaj
- 1 kis konzerv kókusztej
- 100 ml víz
Fotó: Fördős PetiLereszeljük a burgonyát és a cukkinit, besózzuk, majd 15 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ha letelt a pihenő, kinyomkodjuk a lereszelt zöldségek levét, és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a lisztet, az olajat, a lereszelt gyömbért, a koriandert és a fokhagymát. Alaposan összekeverjük, majd hosszúkás gombócokat formázunk a masszából és forró olajban aranybarnára sütjük a fasírtokat.
A mártogatóshoz felkockázzuk a hagymát, és üvegesre pároljuk az olajon. Jöhet hozzá a zúzott fokhagyma, a chili, a barna cukor, a szójaszósz és a mogyoróvaj. Egy habverő segítségével alaposan összekeverjük a serpenyőben a hozzávalókat, majd hozzáöntjük a kókusztejet és a vizet. Egy utolsót rottyantunk rajta és már tunkolhatjuk is a fasírtokat ebbe az isteni szószba.