Hirdetés

Cacio e pepe rizottó

Hozzávalók

4
főre
+
1 ek egész, fekete bors
2 ek olívaolaj
100 ml fehérbor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
400 g rizottó rizs
60 g parmezán
60 g vaj
1.3 l forró víz vagy alaplé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Cacio e pepe rizottó

A “cacio e pepe” kifejezés szó szerint azt jelenti, hogy sajt és bors. Ez a legkedvesebb mártásom a tésztákhoz, DE! Most rizottót csináltam belőle, így is szuperül érződik a bors csodás íze és persze a sajté, ami eredetileg pecorino sajttal készült (juhsajt) de Olaszország egyes részein is parmezánnal csinálják (Rómában pl. egyszer ezt a variácót ettem).
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 ek egész, fekete bors
2 ek olívaolaj
100 ml fehérbor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
400 g rizottó rizs
60 g parmezán
60 g vaj
1.3 l forró víz vagy alaplé
Bevásárlólistához adom

Egy nagy serpenyőben szárazon 2-3 perc alatt közepes lángon “megpirítjuk” a fekete borsot. Egy mozsárba öntjük, lezúzzuk és egy evőkanállal kiszedünk belőle egy felmelegített serpenyőbe. Rátesszük az olajat és amikor felmelegedett az olaj is, üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ráöntjük a rizst, felöntjük a borral és lassú tűzön főzzük.

Ha elpárolgott a bor, merőkanalanként adagoljuk hozzá a vizet/alaplevet. Amikor az utolsó kanállal is rászedtük, elkavarjuk és 2 perc múlva elzárjuk. Belereszeljük a parmezánt (amit ha szeretnétek, pecorinóra is cserélhettek), hozzáadjuk a vajat, megsózzuk és 5 percet hagyjuk állni. Olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Cacio e pepe

Ha tetszett a cacio e pepe receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások