Hozzávalók
- 1 ek egész, fekete bors
- 2 ek olívaolaj
- 100 ml fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g rizottó rizs
- 60 g parmezán
- 60 g vaj
- 1.3 l forró víz vagy alaplé
Cacio e pepe rizottó
Hozzávalók
- 1 ek egész, fekete bors
- 2 ek olívaolaj
- 100 ml fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g rizottó rizs
- 60 g parmezán
- 60 g vaj
- 1.3 l forró víz vagy alaplé
Egy nagy serpenyőben szárazon 2-3 perc alatt közepes lángon “megpirítjuk” a fekete borsot. Egy mozsárba öntjük, lezúzzuk és egy evőkanállal kiszedünk belőle egy felmelegített serpenyőbe. Rátesszük az olajat és amikor felmelegedett az olaj is, üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ráöntjük a rizst, felöntjük a borral és lassú tűzön főzzük.
Ha elpárolgott a bor, merőkanalanként adagoljuk hozzá a vizet/alaplevet. Amikor az utolsó kanállal is rászedtük, elkavarjuk és 2 perc múlva elzárjuk. Belereszeljük a parmezánt (amit ha szeretnétek, pecorinóra is cserélhettek), hozzáadjuk a vajat, megsózzuk és 5 percet hagyjuk állni. Olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
Ha tetszett a cacio e pepe receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!