Hozzávalók
- kisebb rusztikus kenyér
- 2 db tojás
A caponatához
- 2 db kisebb padlizsán
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej lilahagyma (kicsi)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk kapribogyó
- 1 mk szárított oregánó
- 50 g fenyőmag
- 2 tk sűrített paradicsom
- 400 g konzerv hámozott paradicsom
- só, bors
- 3 ek vörösborecet
- 5 - 6 ág bazsalikomlevél
Caponatában sült tojás
Hozzávalók
- kisebb rusztikus kenyér
- 2 db tojás
A caponatához
- 2 db kisebb padlizsán
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej lilahagyma (kicsi)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk kapribogyó
- 1 mk szárított oregánó
- 50 g fenyőmag
- 2 tk sűrített paradicsom
- 400 g konzerv hámozott paradicsom
- só, bors
- 3 ek vörösborecet
- 5 - 6 ág bazsalikomlevél
A padlizsán kockára vágjuk, megsózzuk, egy szűrőbe rakjuk és hagyjuk fél órán át állni, majd átmossuk vízzel és hagyjuk lecsepegni. A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, kiszedjük és ugyanebben a serpenyőben 1 evőkanál olajon 2 percig pirítjuk az apróra vágott lilahagymát. Ezután jöhet rá a padlizsán, amivel még 2 percig pirítjuk. Ráöntjük a maradék olajat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, beletesszük a sűrített paradicsomot és rányomjuk a fokhagymákat. Ezt is picit lepirítjuk, majd a kezünkkel szétnyomkodva rárakjuk a konzerv paradicsomot is.
Megszórjuk a fenyőmaggal, kapribogyóval és 10-15 percig alacsony lángon rotyogtatjuk. Ha letelt az idő, elkeverjük benne az apróra vágott bazsalikomot és 2 kis mélyedést csinálunk, amibe beleütjük a tojásokat. 2-3 percig hagyjuk, hogy kezdjen el párolódni, majd a sütőbe tesszük, grill fokozaton 3-4 percre, hogy teljesen elkészüljön a tojás. Friss kenyérrel tálaljuk.
Ha tetszett a caponatában sült tojás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!