Hozzávalók
- 3 fej közepes cékla
- 40 g rukkola
- 1 kis marék feta morzsolva
- 1 kis csokor friss koriander
- 2 ek napraforgómag
A dresszinghez:
- 2 tk magos dijoni mustár
- 2 tk méz
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek fehérborecet
Cékla carpaccio
Hozzávalók
- 3 fej közepes cékla
- 40 g rukkola
- 1 kis marék feta morzsolva
- 1 kis csokor friss koriander
- 2 ek napraforgómag
A dresszinghez:
- 2 tk magos dijoni mustár
- 2 tk méz
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek fehérborecet
A céklákat alaposan megmossuk, bekenjük olívaolajjal, alufóliába csomagoljuk egészben, majd 200 fokos sütőben, kb. 1,5-2 óráig sütjük. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni és vékonyan felszeleteljük. Két papírtörlő közé berakjuk a szeleteket, hogy leitassuk a céklát. Egy serpenyőben megpirítjuk a napraforgómagot.
A dresszing hozzávalóit összekeverjük vagy egy kis befőttes üvegben összerázzuk (ha többet csinálunk belőle hetekig eláll a hűtőben így). A céklaszeleteket tetszés szerint rárakjuk egy tányérra, rászórjuk a rukkolát, koriandert, a pirított napraforgót, rámorzsoljuk a fetát és meglocsoljuk a dresszinggel.