Hozzávalók
- 1 ek vaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk kurkuma
- 1 tk római kömény
- 1 tk fahéj
- 30 g mazsola
- 180 g basmati rizs
- 360 ml zöldségalaplé
- 50 g magozott zöld olajbogyó
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 marék pisztácia
- 1 marék friss koriander
- 300 g halloumi sajt
Hozzávalók
- 1 ek vaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk kurkuma
- 1 tk római kömény
- 1 tk fahéj
- 30 g mazsola
- 180 g basmati rizs
- 360 ml zöldségalaplé
- 50 g magozott zöld olajbogyó
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 marék pisztácia
- 1 marék friss koriander
- 300 g halloumi sajt
A csicseriborsós piláf elkészítéséhez egy lábasban közepes lángon felolvasztjuk a vajat, és hozzáöntjük az olajat is. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát 2-3 perc alatt, közepesen magas lángon megkaramellizáljuk. Ezután mehetnek hozzá a fűszerek, illetve a mazsola, majd a basmati rizs. Pár percig így pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, és fedő alatt addig főzzük, amíg megpuhul a rizsünk. Közben 2-3 percenként megkeverjük.
Mikor megfőtt a rizs, mehet hozzá a felaprított olajbogyó, a csicseriborsó és az aprított pisztácia és a felaprított koriander is. A korianderből és a pisztáciából egy keveset félre teszünk a tálaláshoz. Alaposan elkeverjük, lefedjük, és alacsony lángon melegen tartjuk, amíg elkészítjük a grillsajtot.
A halloumit ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, majd a grillen, oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk. Egy tányérba halmozunk a piláfból, majd mehet a tetejére pár szelet halloumi sajt, friss koriander, egy kis extra pisztácia, és tálalunk.
Elkészítési idő: 25-30 perc
Ha tetszett recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!