Hozzávalók
- 1 fej karfiol (nagyobb)
- 60 g vaj
- 50 g liszt
- 600 ml tej
- só, bors
- szerecsendió
- 180 g sajt
A tetejére
- 70 g mandula
- 30 g parmezán
- ½ csokor petrezselyemzöld
- 30 g zsemlemorzsa
Csőben sült sajtos-mandulás karfiol
Hozzávalók
- 1 fej karfiol (nagyobb)
- 60 g vaj
- 50 g liszt
- 600 ml tej
- só, bors
- szerecsendió
- 180 g sajt
A tetejére
- 70 g mandula
- 30 g parmezán
- ½ csokor petrezselyemzöld
- 30 g zsemlemorzsa
A csőben sült karfiol összeállítását azzal kezdjük, hogy megmossuk, rózsáira szedjük a karfiolt, majd beledobjuk forrásban lévő, enyhén sós vízbe kb. 6-7 percre.
Közben egy lábasban felolvasztjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük szerecsendióval, és kevergetve sűrűre főzzük 6-8 perc alatt. Belekeverjük a reszelt sajtot is, majd beleforgatjuk a lecsepegtetett karfiolrózsákat, és az egészet egy sütőtálba rakjuk.
A mandulát, a parmezánt és a petrezselymet összezúzzuk egy aprítóban, átkeverjük a morzsával, és a karfiol tetejére szórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 -30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!