Hozzávalók
A tésztához
- 300 g búzaliszt
- 180 g hideg vaj
- ½ mk só
- 4 g élesztő
- 2 db tojássárgája
- 30 ml tejszín
A töltelékhez
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 250 g barna csiperkegomba
- 2 ág rozmaring
- só, bors
- 3 db tojás
- 200 ml tejszín
- 200 g reszelt cheddar sajt
- 1 tk reszelt narancshéj
Dobjátok fel a napot: gombás-rozmaringos-narancsos tarte
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g búzaliszt
- 180 g hideg vaj
- ½ mk só
- 4 g élesztő
- 2 db tojássárgája
- 30 ml tejszín
A töltelékhez
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 250 g barna csiperkegomba
- 2 ág rozmaring
- só, bors
- 3 db tojás
- 200 ml tejszín
- 200 g reszelt cheddar sajt
- 1 tk reszelt narancshéj
Egy tálban összekeverjük a cheddar ⅔-át a tejszínnel, tojásokkal, sóval, borssal és a reszelt narancshéjjal. Az elősütött tésztára öntjük a tejszínes keveréket, eloszlatjuk rajta a hagymás gombát, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, rárakjuk a rozmaringágakat és visszatoljuk a 180 fokos sütőbe, további 25-30 percre.