A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A vega “húspogácsához”
- 250 g konzerv csicseriborsó (leszűrve)
- ½ db cukkini
- ½ db sárgarépa
- 2 csapott ek zabpehelyliszt (kihagyható, de akkor kicsit lágyabb lesz a pogácsa)
- ½ csokor koriander
- ½ mk római kömény
- ½ mk fűszerpaprika
- só
- bors
Az összeállításhoz
- 2 levél jégsaláta
- 1 marék rukkola
- 2 db hamburgerbuci
- 4 szelet paradicsom
- 2 - 3 szelet lilahagyma
Az öntethez
- 3 ek majonéz (tojásmentes verzió is kapható)
- 1 mk sriracha szósz
- 1 mk magos mustár
- pici só, bors
Figyelem: itt a legjobb vega hamburger
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A vega “húspogácsához”
- 250 g konzerv csicseriborsó (leszűrve)
- ½ db cukkini
- ½ db sárgarépa
- 2 csapott ek zabpehelyliszt (kihagyható, de akkor kicsit lágyabb lesz a pogácsa)
- ½ csokor koriander
- ½ mk római kömény
- ½ mk fűszerpaprika
- só
- bors
Az összeállításhoz
- 2 levél jégsaláta
- 1 marék rukkola
- 2 db hamburgerbuci
- 4 szelet paradicsom
- 2 - 3 szelet lilahagyma
Az öntethez
- 3 ek majonéz (tojásmentes verzió is kapható)
- 1 mk sriracha szósz
- 1 mk magos mustár
- pici só, bors
Egy aprítógépbe pakolunk mindent ami a “húspogácsához” kell és lezúzzuk őket. Nem kell teljesen apróra zúzni, de egy formázható masszát kell kapjunk. Vastagabb pogácsákat készítünk belőle és forró serpenyőben egy kevés olajon megsütjük őket, oldalanként kb. 5-5 perc alatt. Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat.
Összeállítás: a hamburgerbucit vékonyan megkenjük a szósszal, rádobunk egy-egy levél jégsalit, egy kevés rukkolát, egy-egy “húspogácsát”, pár szelet paradicsomot és lilahagymát és még egy adag szószt, majd lezárjuk a buci tetejével.
Ha tetszett a vega hamburger receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!