Hozzávalók
- 500 g gomba
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kakukkfű
- 1 db tojás
- 150 g zsemlemorzsa
- 120 g reszelt cheddar sajt
- 40 g finomliszt
- só, bors
- 4 ek olaj
Hozzávalók
- 500 g gomba
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kakukkfű
- 1 db tojás
- 150 g zsemlemorzsa
- 120 g reszelt cheddar sajt
- 40 g finomliszt
- só, bors
- 4 ek olaj
A gombafasírt elkészítését azzal kezdjük, hogy a gombákat tisztítás után beledobjuk egy aprítógépbe és finomra aprítjuk. Egy keverőtálba rakjuk az aprított gombát, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott kakukkfüvet, valamint az olaj kivételével az összes többi hozzávalót is.
A masszát alaposan összegyúrjuk és kb. 20 db golyót formázunk belőle. Ezeket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól 2-3 ujjnyira, és lenyomkodjuk, hogy laposabbak legyenek.
Megkenjük a tetejüket olajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Miután megsültek, érdemes várni egy kicsit, hogy hűljenek, úgy könnyebben lejönnek a sütőpapírról. Fokhagymás tejfölbe tunkolva szuper nasi vagy akár könnyű vacsora is lehet!
- Elkészítési idő: 12 perc
- Sütési idő: 40-45 perc
- Pihentetési idő: 5 perc
Ha tetszett a gombafasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!