Hozzávalók
A gombaraguhoz
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g csiperkegomba
- 100 g barna csiperkegomba
- 50 g pereszkegomba
- só, bors
- 2 ág kakukkfű
- 0.25 csokor petrezselyem
A rizottóhoz
- 2 l víz
- 2 l zöldségalaplé
- só
- 2 csomag előfőzött rizs (250 g)
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 100 ml száraz fehérbor
- 50 g vaj
- 50 g reszelt parmezán
Hozzávalók
A gombaraguhoz
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g csiperkegomba
- 100 g barna csiperkegomba
- 50 g pereszkegomba
- só, bors
- 2 ág kakukkfű
- 0.25 csokor petrezselyem
A rizottóhoz
- 2 l víz
- 2 l zöldségalaplé
- só
- 2 csomag előfőzött rizs (250 g)
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 100 ml száraz fehérbor
- 50 g vaj
- 50 g reszelt parmezán
A kamu rizottó gombaragujához először felaprítjuk a vöröshagymát, és egy serpenyőben az olívaolajon közepes lángon elkezdjük megdinsztelni, majd rádobjuk a reszelt fokhagymát is. Hozzáadjuk a feldarabolt gombákat, tovább pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a kakukkfű zöldjét és a felaprított petrezselyemzöldet, amiből pár levelet félreteszünk a tálaláshoz.
A vizet felrakjuk forrni fél liter alaplével, sózzuk és ha felforrt, belemerítjük a tasakos rizst kb. 7 percre. A rizottóalaphoz egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a felaprított vöröshagymát. Felöntjük a fehérborral és hagyjuk kicsit visszaredukálódni. A kb. 75 százalékosra főzött rizst leszűrjük, ráöntjük a hagymás alapra, majd felöntjük még 1,5 dl alaplével, és kb. 5-8 perc alatt készre készre főzzük. Hozzáadjuk a vajat és a parmezánt, alaposan elkeverjük és tálalhatunk is. A rizst tányérba szedjük, ráhalmozunk a gombaraguból, és petrezselyemzölddel díszítjük.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a kamu rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Egy finom, szaftos rizottó legalább olyan király kaja, mint egy eredeti olasz pizza. Szóval ha unjátok a pizzát és már tésztából is eleget ettetek, jusson eszetekbe a RIZS, mint alapanyag.
Erdei gombás rizottó csirkével