Hozzávalók
A brokkolihoz és a gombához
- 250 g barna csiperkegomba
- 1 fej kisebb brokkoli
- 2 ek méz
- 2 ek szójaszósz
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 - 2 cm-es gyömbér reszelve vagy 1 tk gyömbérpor
A tésztához
- 150 g rizstészta
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 ek Worcester szósz
- 1 cm-es gyömbér reszelve
- 1 tk sriracha szósz
- ½ db lime
- 1 - 2 csipet chilipehely
A tetejére
- 1 marék pirított szezámmag
Gombás-brokkolis tészta
Hozzávalók
A brokkolihoz és a gombához
- 250 g barna csiperkegomba
- 1 fej kisebb brokkoli
- 2 ek méz
- 2 ek szójaszósz
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 - 2 cm-es gyömbér reszelve vagy 1 tk gyömbérpor
A tésztához
- 150 g rizstészta
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 ek Worcester szósz
- 1 cm-es gyömbér reszelve
- 1 tk sriracha szósz
- ½ db lime
- 1 - 2 csipet chilipehely
A tetejére
- 1 marék pirított szezámmag
A csiperkét (ha nagyobb szemű) negyedekre vágjuk, a brokkolit pedig kisebb rózsákra szedjük. A mézet, szójaszószt, olívaolajat, gyömbért összekeverjük, beleforgatjuk a gombát és a brokkolit és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A rizstésztát forró, enyhén sós vízbe rakjuk és 3 percig főzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben összekeverjük a többi hozzávalót, beleforgatjuk a tésztát és pár percig kevergetjük, hogy magába szívjon egy keveset a szószból. A tésztához forgatjuk a brokkolit, a gombát, rálocsoljuk a zöldségekből kisült szaftot is és a pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.