Hozzávalók
- 1 kg csiperkegomba
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk rozmaring
- 1 tk kakukkfű
- 30 g pecorino sajt
- 1 nagy marék friss bébispenót
- 6 - 7 db réteslap
- 100 g olvasztott vaj
- 1 db tojássárgája
Gombás-pecorino sajtos rétes
Hozzávalók
- 1 kg csiperkegomba
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk rozmaring
- 1 tk kakukkfű
- 30 g pecorino sajt
- 1 nagy marék friss bébispenót
- 6 - 7 db réteslap
- 100 g olvasztott vaj
- 1 db tojássárgája
A megtisztított gombát nagy darabokra vágjuk és 1 evőkanál olívaolajon, magas hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és belereszeljük a sajtot, majd elzárjuk. Ekkor keverjük bele a spenótot.
Ha picit hűlt, a felét egy aprítógépben lezúzzuk, majd összekeverjük a serpenyőben maradt résszel. A réteslapokat egyenként megkenjük az olvasztott vajjal, és teljes fedésben egymásra fektetjük őket. A hozzánk közelebb eső felelére, a szélétől 10 cm-re kanalazzuk a tölteléket. Az oldalsó széleit ráhajtjuk, majd feltekerjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, úgy, hogy az illesztés az aljára kerüljön. Lekenjük a tojássárgájával és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.