Hozzávalók
- 8 db grillcamembert
- 6 tk olaj
- 1 marék natúr mandula
A gyümölcsnyárshoz
- 1 db ananász
- 250 g eper
- 3 db őszibarack
- 1 ek olaj a sütéshez
A mázhoz
- 2 ek méz
- só, bors
- 1 csipet csilipehely
- 80 ml semleges ízű olaj
A salátához
- 3 db szívsaláta
- 60 ml olívaolaj
- 30 ml almaecet
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
- 1 marék aprított mandula
Grillezett camembert gyümölcsnyárssal
Hozzávalók
- 8 db grillcamembert
- 6 tk olaj
- 1 marék natúr mandula
A gyümölcsnyárshoz
- 1 db ananász
- 250 g eper
- 3 db őszibarack
- 1 ek olaj a sütéshez
A mázhoz
- 2 ek méz
- só, bors
- 1 csipet csilipehely
- 80 ml semleges ízű olaj
A salátához
- 3 db szívsaláta
- 60 ml olívaolaj
- 30 ml almaecet
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
- 1 marék aprított mandula
Az ananászt megtisztítjuk, félbe, majd cikkekre, végül falatnyi kockákra vágjuk. Az epret kicsumázzuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk. A barackot is előkészítjük, kiszedjük a magját és 8 részre vágjuk. A színes gyümölcsdarabokat tetszőleges sorrendben nyársra húzzuk, majd egy közepesen magas hőfokon hevített serpenyőbe kevés olajat teszünk, és egymás mellé rendezzük a nyársakat. Fontos, hogy ne zsúfoljuk túl a serpenyőt. Egy tálban gyorsan összekeverjük a mázat, és rácsurgatjuk a serpenyőben sülő gyümikre. A nyársakat oldalanként 3-5 percig sütjük.
A salátákat 4 részre vágjuk, és az öntet összetevőit egy másik tálban összekeverjük, beleforgatjuk a salátagerezdeket, majd egy forró serpenyőben szintén néhány perc alatt megfonnyasztjuk.
A camembert-korongokhoz a fűszert összekeverjük egy kevés olajjal, megkenjük vele a sajt mindkét oldalát, és egy száraz, forró serpenyőben összesen 2-3 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál minden elemet megszórunk egy kis aprított mandulával.
Ha tetszett a grillezett camembert gyümölcsnyárssal, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!