Hozzávalók
- 2 doboz grillsajt-korong
- 180 g száraz hajdina
- 1 ek vaj
- só
- 1 db gránátalma
- 1 fej cékla
- 1 csokor menta
- 80 ml olívaolaj
- 1 db citrom
- 1 tk méz
- 1 tk dijoni mustár
A zaatar fűszerkeverékhez
- 1 ek szezámmag
- 1 ek szárított kakukkfű
- 1 ek szárított majoranna
- 1 ek szárított oregánó
- 2 ek őrölt szumák
- ½ tk őrölt római kömény
Grillezett füstölt sajt zaatar fűszeres hajdinasalátával
Hozzávalók
- 2 doboz grillsajt-korong
- 180 g száraz hajdina
- 1 ek vaj
- só
- 1 db gránátalma
- 1 fej cékla
- 1 csokor menta
- 80 ml olívaolaj
- 1 db citrom
- 1 tk méz
- 1 tk dijoni mustár
A zaatar fűszerkeverékhez
- 1 ek szezámmag
- 1 ek szárított kakukkfű
- 1 ek szárított majoranna
- 1 ek szárított oregánó
- 2 ek őrölt szumák
- ½ tk őrölt római kömény
Forró, száraz serpenyőben, alkalmanként rázogatva, 3-4 perc alatt arany színűre pirítjuk a szezámmagot, majd egy mozsárba tesszük. A hajdinát többször, alaposan átmossuk, lecsepegtetjük és 1,75-szörös mennyiségű vízben, egy csipet sóval és a vajjal, fedő alatt elkezdjük főzni. 12-15 perc felszívja az összes vizet és készre fő. A zaatar összetevőit a mozsárba tesszük és pár perc alatt elkészítjük a apró szemcséjű, illatos fűszerkeveréket.
A céklát meghámozzuk, falatnyi kockákra vágjuk, egy nagy tálba dobjuk, majd hozzáadjuk a gránátalma magjait is, illetve a megfőtt hajdinát is. A salátaöntethez az olívaolajat, a citrom facsart levét, a mustárt és a mézet összerázzuk, majd belekeverünk 1-2 teáskanállal a zaatar fűszerkeverékből, sózzuk, borsozzuk, majd mehet az öntet salira.
A grillt 175 fokra melegítjük, és gyakori forgatás mellett 5-6 perc alatt megsütjük a sajtkorongokat. Tálalásnál aprított friss mentát szórunk a tetejére.
Ha tetszett a grillezett sajtkorongok receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!