Hozzávalók
A nudlihoz
- 500 g főtt krumpli
- 150 g liszt
- 1 db tojás (M-es)
- 1 csipet só
- 3 ek vaj
A sütéshez
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 - 3 ek vaj
Hagymás pirított nudli - egyszerű és király kaja
Hozzávalók
A nudlihoz
- 500 g főtt krumpli
- 150 g liszt
- 1 db tojás (M-es)
- 1 csipet só
- 3 ek vaj
A sütéshez
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 - 3 ek vaj
A főtt krumplit még melegen áttörjük krumplinyomóval és megvárjuk míg teljesen kihűl, majd hozzáadjuk a lisztet,a tojást, a sót és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kisodorjuk és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. Minden darabot kicsit formázunk, hogy elvékonyodjon a végük, majd enyhén sós, forró vízben 1 kanál olajjal pár perc alatt megfőzzük őket, 2-3 lépésben. Mikor feljönnek a víz felszínére még 1-2 percig főzzük majd kivesszük a vízből és leszűrjük őket. Egy nagyobb edénybe rakjuk a nudlikat és összekeverjük a vajjal, így nem tapadnak majd össze, míg fő a többi adag. A nudlikat egy forró serpenyőbe rakjuk és pár perc alatt lepirítjuk majd félrerakjuk. A serpenyőben felmelegítjük az olajat, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, vöröshagymát és lepirítjuk őket, majd beledobjuk a vajat és az apróra vágott petrezselymet. A hagymás szaftba keverjük a nudlikat, átmelegítjük és tejföllel tálaljuk.