Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 ek sűrített paradicsom (vagy 1 friss paradicsom és paprika felkockázva)
- 300 g zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
- 120 g száraz tarhonya
Hús nélkül is tuti: zöldborsópörkölt tarhonyával
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 ek sűrített paradicsom (vagy 1 friss paradicsom és paprika felkockázva)
- 300 g zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
- 120 g száraz tarhonya
Egy lábasban üvegesre pároljuk az apróra vágott vörös és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadunk pici vizet és a sűrített paradicsomot (vagy az apró kockára vágott paradicsomot és egy paprikát), és még pár percig pároljuk, sűrítjük. A zöldborsót beleszórjuk a pörköltalapba, felöntjük kevés vízzel és puhára pároljuk. Közben a száraz tarhonyát egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk majd háromszoros mennyiségű vízzel felöntjük és megfőzzük. Már csak a tálalás maradt hátra.
Ha tetszett a hús nélkül is tuti: zöldborsópörkölt tarhonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!