A vega karácsony támogatója a
Hozzávalók
A répakrémhez
- 400 g répa
- 50 g vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk kömény
- 1 mk őrölt gyömbér
- só, bors
- ½ csokor petrezselyem
- 50 g méz
- 100 - 150 ml tejszín
Az áfonyás-narancsos mázhoz
- 4 db narancs
- 1 db citrom
- 200 g áfonya
- 50 - 75 g barna cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk só
A golyókhoz
- 500 g húsmentes golyó
- 2 ek olaj
A vega karácsony támogatója a
A vega karácsony támogatója a
Hozzávalók
A répakrémhez
- 400 g répa
- 50 g vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk kömény
- 1 mk őrölt gyömbér
- só, bors
- ½ csokor petrezselyem
- 50 g méz
- 100 - 150 ml tejszín
Az áfonyás-narancsos mázhoz
- 4 db narancs
- 1 db citrom
- 200 g áfonya
- 50 - 75 g barna cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk só
A golyókhoz
- 500 g húsmentes golyó
- 2 ek olaj
A húsmentes golyók köretéhez, a répakrémhez a répát nagyobb darabokra vágjuk, majd sós vízben előfőzzük, míg meg nem puhul. Amíg fő a répa, elkészítjük a mázat.
Az áfonyás mázhoz kifacsarjuk a narancsok és a citrom levét. Az áfonyát elkezdjük melegíteni egy lábosban, és egy szétnyomkodjuk egy fakanállal. Hozzáadjuk a citrusok levét, a barna cukrot és a fűszereket, majd kicsit beforraljuk, amíg szép, szirupos állagot nem kapunk.
Ha megfőtt a répa, egy serpenyőben vajat olvasztunk, erre mehet a lecsöpögtetett répa, az átnyomott fokhagyma, a fűszerek, a petrezselyem és a méz. További 5-8 percig hőkezeljük, majd átöntjük az egészet egy késes aprítóba, felöntjük tejszínnel, és pürésítjük.
A húsmentes golyókat serpenyőben kevés olajon megsütjük.
Tálaláskor egy tálba szedünk a répakrémből, locsolunk rá egy kevés mézet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, mellé szedünk a húsmentes golyókból, erre kanalazunk a mázból, és már ehetjük is.
Ha tetszett az áfonyás-narancsos húsmentes golyók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több húsmentes recept:
Meatball sub húsmentes golyókkal