Hirdetés

Húsmentes grill tippek

Hirdetés

Húsmentes grill tippek

Itt a nyár és aki csak teheti a szabadban tölti a napos délutánokat, a hétvégékről nem is beszélve. A legtöbb ilyen nyári este nem is lenne igazi a szabadtéri grillezések nélkül. Érdemes akkor nekiállni, amikor már megy le a nap, így nem kell félni attól, hogy elájulunk a grill által termelt hő és napsugarak okozta kombótól. Szóval a grillezés fantasztikusan jó dolog, ami összehozza a családot, barátokat, ráadásul az egész folyamat vége egy hatalmas vacsora lesz, csupa szuperfinom cuccal.
Hirdetés

Persze a csodás húsokon túl rengeteg lehetőség van azok számára is, akik inkább a zöldségeket, vagy teljes mértékben a húsmentes életmódot preferálják. Ebben a cikkben nem fogjuk tudni felsorolni az összes tippet és receptet, de elkészítettük a mi 3 nagy kedvencünket, amiket pikk-pakk összedobhattok egy-egy grillezésnél!

Lássuk is a recepteket!

Grillezett kukorica fűszervajjal

Hozzávalók (2 személyre)

A kukoricához:

  • 2 cső kukorica
  • 1 ek olívaolaj
  • bors

A fűszervajhoz:

  • 4 ek vaj
  • 1 kis marék friss zöldfűszer vegyesen (kakukkfű, bazsalikom, oregano, petrezselyem)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 kis chilipaprika
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma

A kukoricát sózzuk, borsozzuk és körbekenjük olívaolajjal. Rápakoljuk a grillre és minden oldalát jól megsütjük. A fűszervajhoz összekeverjük a hozzávalókat a puha vajjal és a még forró kukoricát megkenjük vele, aztán jól megesszük.

Fotó: Szilágyi Nóri

 

Grillezett camembert burger

Hozzávalók (2 személyre)

A remuládhoz:

  • 100 ml majonéz
  • 2 ek tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 nagyobb savanyú uborka
  • ¼ citrom leve
  • fél kis fej vöröshagyma
  • 1 tk mustár
  • 1/2 kis csokor kapor
  • 1 kis csokor petrezselyem

Az összeállításhoz:

  • 2 db grill camembert sajt
  • fél cukkini
  • 2 db szezámmagos hamburgerzsemle
  • 1 marék rukkola
  • 4 db aszalt paradicsom
  • 3-4 szelet lilahagyma

A remuládhoz apróra vágjuk az uborkát, a kaprot és a petrezselymet és egy kis tálba rakjuk őket. A vöröshagymát hozzáreszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval. A grillt beizzítjuk és rápakoljuk a camembert sajtokat és a kb. fél cm vastagra vágott cukkinikarikákat, majd mindkét oldalukat meggrillezzük. A zsemléket kettévágjuk, a grillre dobjuk őket a vágott felükkel lefelé és kissé megpirítjuk. A zsemlére mehet egy vékony réteg mártás, rukkola, 2-3 cukkinikarika, sajt, 1-2 aszalt paradicsom, lilahagyma, majd egy újabb adag mártás, végül a hamburgerzsömi teteje és már ehetjük is!

Fotó: Szilágyi Nóri

Quesadilla füstölt grill sajttal és avokádóval

Hozzávalók (2 személyre)

  • 1 avokádó
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 2 db füstölt grill sajt
  • 2 tortillalap
  • 1 kevés lilahagyma
  • 1 kisebb kaliforniai paprika
  • 2 marék spenót

Az avokádót, a paradicsomot és a grill sajtot vékonyabb szeletekre vágjuk. A lilahagymát és a kaliforniai paprikát felkockázzuk. Az tortillalapokat megpakoljuk az avokádóval, mehet rá kevés lilahagyma és kaliforniai paprika, pár szelet füstölt sajt, paradicsomszeletek és 1-1 marék spenót. A tortillalapokat félbehajtjuk, a grillrácsra rakjuk és mindkét oldalát meggrillezzük pár perc alatt.

Tipp: ha kedvünk tartja és jobban szeretjük a markánsabb ízeket, ennél a receptnél a sajtot felhasználás előtt meg is grillezhetjük és utána rakjuk a tortillalapok közé!

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások