Hozzávalók
Grillezett kukorica fűszervajjal
A kukoricához
- 2 db cső kukorica
- 1 ek olívaolaj
- só
- bors
A fűszervajhoz
- 4 ek vaj
- 1 kis marék friss zöldfűszer vegyesen (kakukkfű, bazsalikom, oregano, petrezselyem)
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 db kis chilipaprika
- 1 gerezd nagyobb fokhagyma
Grillezett camembert burger
A remuládhoz
- 100 ml majonéz
- 2 ek tejföl
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 db nagyobb savanyú uborka
- 0.25 db citrom leve
- ½ fej kisebb vöröshagyma
- 1 tk mustár
- ½ kis csokor kapor
- 1 kis csokor petrezselyem
Az összeállításhoz
- 2 db grill camembert sajt
- ½ db cukkini
- 2 db szezámmagos hamburgerzsemle
- 1 marék rukkola
- 4 db aszalt paradicsom
- 3 - 4 szelet lilahagyma
Quesadilla füstölt grill sajttal és avokádóval
- 1 db avokádó
- 1 db nagyobb paradicsom
- 2 db füstölt grill sajt
- 2 db tortillalap
- kevés lilahagyma
- 1 db kisebb kaliforniai paprika
- 2 marék spenót
A legjobb vega grill kaják
Hozzávalók
Grillezett kukorica fűszervajjal
A kukoricához
- 2 db cső kukorica
- 1 ek olívaolaj
- só
- bors
A fűszervajhoz
- 4 ek vaj
- 1 kis marék friss zöldfűszer vegyesen (kakukkfű, bazsalikom, oregano, petrezselyem)
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 db kis chilipaprika
- 1 gerezd nagyobb fokhagyma
Grillezett camembert burger
A remuládhoz
- 100 ml majonéz
- 2 ek tejföl
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 db nagyobb savanyú uborka
- 0.25 db citrom leve
- ½ fej kisebb vöröshagyma
- 1 tk mustár
- ½ kis csokor kapor
- 1 kis csokor petrezselyem
Az összeállításhoz
- 2 db grill camembert sajt
- ½ db cukkini
- 2 db szezámmagos hamburgerzsemle
- 1 marék rukkola
- 4 db aszalt paradicsom
- 3 - 4 szelet lilahagyma
Quesadilla füstölt grill sajttal és avokádóval
- 1 db avokádó
- 1 db nagyobb paradicsom
- 2 db füstölt grill sajt
- 2 db tortillalap
- kevés lilahagyma
- 1 db kisebb kaliforniai paprika
- 2 marék spenót
Persze a csodás húsokon túl rengeteg lehetőség van azok számára is, akik inkább a zöldségeket, vagy teljes mértékben a húsmentes életmódot preferálják. Ebben a cikkben nem fogjuk tudni felsorolni az összes tippet és receptet, de elkészítettük a mi 3 nagy kedvencünket, amiket pikk-pakk összedobhattok egy-egy grillezésnél!
Grillezett kukorica fűszervajjal
A kukoricát sózzuk, borsozzuk és körbekenjük olívaolajjal. Rápakoljuk a grillre és minden oldalát jól megsütjük. A fűszervajhoz összekeverjük a hozzávalókat a puha vajjal és a még forró kukoricát megkenjük vele, aztán jól megesszük.
Grillezett camembert burger
A remuládhoz apróra vágjuk az uborkát, a kaprot és a petrezselymet és egy kis tálba rakjuk őket. A vöröshagymát hozzáreszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval. A grillt beizzítjuk és rápakoljuk a camembert sajtokat és a kb. fél cm vastagra vágott cukkinikarikákat, majd mindkét oldalukat meggrillezzük. A zsemléket kettévágjuk, a grillre dobjuk őket a vágott felükkel lefelé és kissé megpirítjuk. A zsemlére mehet egy vékony réteg mártás, rukkola, 2-3 cukkinikarika, sajt, 1-2 aszalt paradicsom, lilahagyma, majd egy újabb adag mártás, végül a hamburgerzsömi teteje és már ehetjük is!
Quesadilla füstölt grill sajttal és avokádóval
Az avokádót, a paradicsomot és a grill sajtot vékonyabb szeletekre vágjuk. A lilahagymát és a kaliforniai paprikát felkockázzuk. Az tortillalapokat megpakoljuk az avokádóval, mehet rá kevés lilahagyma és kaliforniai paprika, pár szelet füstölt sajt, paradicsomszeletek és 1-1 marék spenót. A tortillalapokat félbehajtjuk, a grillrácsra rakjuk és mindkét oldalát meggrillezzük pár perc alatt.
Tipp: ha kedvünk tartja és jobban szeretjük a markánsabb ízeket, ennél a receptnél a sajtot felhasználás előtt meg is grillezhetjük és utána rakjuk a tortillalapok közé!