Hozzávalók
- 1 db szép nagy sütőtök
- pár szál sárgarépa
- 1 dl olívaolaj
- 1 csipet garam masala
- 30 g vaj
- 1 ujjnyi friss gyömbér
- 2 dl kókusztej
- 1 db narancs leve
Isteni sütőtök krémleves
Hozzávalók
- 1 db szép nagy sütőtök
- pár szál sárgarépa
- 1 dl olívaolaj
- 1 csipet garam masala
- 30 g vaj
- 1 ujjnyi friss gyömbér
- 2 dl kókusztej
- 1 db narancs leve
A kimagozott, nagyobb darabokra vágott sütőtököt és pár félbevágott sárgarépát egy sütőtepsibe helyezünk. Meglocsoljuk olívaolajjal és meghintjük garam masalaval, majd sózzuk, borsozzuk. 180 fokon, 40 percig sütjük. [2] Egy lábasban vajat olvasztunk, majd egy darab friss gyömbért belereszelünk a forró vajba.
A sült tököt kikanalazzuk a héjából és a répákkal együtt a lábasba dobjuk. Nyomunk hozzá 2 dl kókusztejet, belefacsarjuk egy narancs levét és az egészet lepürésítjük egy botmixerrel. Öntünk hozzá kb 400ml vizet, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk chilivel. Tálaláskor sütőtök chips-el, chilipehellyel és finomra vágott mentával díszitjük.
Sütőtökből soha sem elég, jöhet pl. egy őszi lasagne?