Hirdetés
Instant

Hozzávalók

500 g túró
2 db tojás
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 doboz tejföl (kis doboz)
1 csokor friss kapor
200 g vaj
Bors
1 csomag rétestészta
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kapros-túrós burek

A bureket mindenki máshogy ismeri és ez igaz a formájára, ízére és a származási helyére is. El lehet készíteni édesen és sósan, hússal vagy anélkül, kis- és nagy mennyiségben, az biztos, hogy mindenképpen finom lesz a végeredmény. Nálunk most egy kapros-túrós változat készült és hát gondolhatjátok, hogy milyen jól áll a bureknek ez az ízvariáció (is)!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

500 g túró
2 db tojás
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 doboz tejföl (kis doboz)
1 csokor friss kapor
200 g vaj
Bors
1 csomag rétestészta
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Fotó: Szilágyi NóriA vajat felolvasztjuk, majd a bolti rétestésztákat egyesével lekenjük vele. Ezután összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Az első rétestésztába egy csíkban rakunk a kapros-túrós töltelékből, majd feltekerjük, és ugyanezt megismételjük a többi réteslappal is. A feltekert réteslapokat egy tortaformába pakoljuk, kívülről- befelé, körkörösen haladva addig, amíg teljesen tele nem lesz. Ezután újra lekenjük vajjal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Amikor már szép piros a teteje, kivesszük a sütőből és megvárjuk amíg kicsit kihűl, aztán már szeletelhetjük is!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások