Hozzávalók
- 500 g túró
- 2 db tojás
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 doboz tejföl (kis doboz)
- 1 csokor friss kapor
- 200 g vaj
- só
- Bors
- 1 csomag rétestészta
Kapros-túrós burek
Hozzávalók
- 500 g túró
- 2 db tojás
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 doboz tejföl (kis doboz)
- 1 csokor friss kapor
- 200 g vaj
- só
- Bors
- 1 csomag rétestészta
Fotó: Szilágyi NóriA vajat felolvasztjuk, majd a bolti rétestésztákat egyesével lekenjük vele. Ezután összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Az első rétestésztába egy csíkban rakunk a kapros-túrós töltelékből, majd feltekerjük, és ugyanezt megismételjük a többi réteslappal is. A feltekert réteslapokat egy tortaformába pakoljuk, kívülről- befelé, körkörösen haladva addig, amíg teljesen tele nem lesz. Ezután újra lekenjük vajjal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Amikor már szép piros a teteje, kivesszük a sütőből és megvárjuk amíg kicsit kihűl, aztán már szeletelhetjük is!