Hirdetés

Karfiolos-zöld fűszeres pásztorpite

Hozzávalók

1
26x16 cm-es tepsihez:
+

A paradicsomos alaphoz

2 ek olaj
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
400 g darabos paradicsomkonzerv
100 g passata
400 g csiperke
2 szál sárgarépa
1 kisebb fej karfiol
bors
szerecsendió
1 tk kakukkfű
1 kis csokor petrezselyem

A burgonyás réteghez

1 rozmaring ág
1 kis csokor bazsalikom
3 nagy burgonya
bors
120 g vaj
50 g parmezán
1 kis marék fenyőmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Karfiolos-zöld fűszeres pásztorpite

Persze a pásztorpite sokak szerint akkor az igazi, ha hús is van benne, de szerintem egyáltalán nem igényel ez a sokféle zöldségből összerakott, paradicsomos alap plusz a zöld fűszeres, krémes burgonya semmiféle húst. Csodálatos, így, ahogy van. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
26x16 cm-es tepsihez:
+

A paradicsomos alaphoz

2 ek olaj
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
400 g darabos paradicsomkonzerv
100 g passata
400 g csiperke
2 szál sárgarépa
1 kisebb fej karfiol
bors
szerecsendió
1 tk kakukkfű
1 kis csokor petrezselyem

A burgonyás réteghez

1 rozmaring ág
1 kis csokor bazsalikom
3 nagy burgonya
bors
120 g vaj
50 g parmezán
1 kis marék fenyőmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a sárga- és fehérrépát kis kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a karfiolt pedig kicsi rózsákra szedjük. A hagymákat az olajon üvegesre pirítjuk, majd további 4 percig pirítjuk a répakockákkal is. Ezután mehet hozzá a karfiol és a gomba. Pár perc pirítás után hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a passatát. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint reszelünk hozzá szerecsendiót, és belerakjuk a kakukkfüvet, valamint az apróra vágott petrezselymet is. Kb. 10 percig főzzük az alapot. 

Közben megtisztítjuk a burgonyákat, és kis kockákra vágva, forró, sós vízben megfőzzük őket. Mikor megpuhultak, hozzáadjuk a vajat, a reszelt parmezánt, a sót, a borsot, az apróra vágott rozmaringot, bazsalikomot és a fenyőmagot, és burgonyatörővel áttörjük. A sütőtál aljára rakjuk a zöldséges alapot, erre pedig rákenjük a burgonyapürét. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Felvágás előtt picit hagyjuk hűlni, hogy szebben lehessen szeletelni.

Ha tetszett a karfiolos-zöld fűszeres pásztorpite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások