Hozzávalók
- 1 db hokkaido tök (kb. 1 kg)
- 100 g kukoricadara
- 400 ml tej
- 200 ml víz
- 5 ek krémes kecskesajt
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- kis csokor friss bazsalikom
- kis csokor friss petrezselyem
- 3 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 1 db hokkaido tök (kb. 1 kg)
- 100 g kukoricadara
- 400 ml tej
- 200 ml víz
- 5 ek krémes kecskesajt
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- kis csokor friss bazsalikom
- kis csokor friss petrezselyem
- 3 ek olívaolaj
A tök tetejét levágjuk, kicsivel magasabban, mint a ¾-e. Bekenjük az egészet olajjal, pici sóval és visszarakjuk a tetejét. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd kivesszük, a tetejét lerakjuk a tepsire, kiöntjük a vizet a tökből majd visszarakjuk a sütőbe további 30 percre sülni.
Egy aprítógépben a petrezselymet és a bazsalikomot lezúzzuk. Közben a tejet, vizet egy lábasba öntjük, elkeverjük benne a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk és polentát főzünk belőle. Amikor teljesen kész, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kecskesajtot, belenyomjuk a fokhagymát és adunk egy evőkanál zöldfűszeres olajat hozzá. Ezt töltjük a sült tökbe. Meglocsoljuk a maradék olajjal és tálaljuk: ha szeretnénk cikkeket vágunk belőle, vagy egyszerűen egy kanállal kikanalazzuk a belsejét úgy, hogy a tökből is kanalazunk hozzá.
Ha tetszett a kecskesajtos polentával töltött japán tök receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!