Hirdetés
Green Kitchen

Kecskesajtos polentával töltött japán tök

Hozzávalók

4
személyre
+
1 db hokkaido tök (kb. 1 kg)
100 g kukoricadara
400 ml tej
200 ml víz
5 ek krémes kecskesajt
só, bors
1 gerezd fokhagyma
kis csokor friss bazsalikom
kis csokor friss petrezselyem
3 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kecskesajtos polentával töltött japán tök

Sokszor problémát jelent, hogy milyen köretet együnk, pl. húsokhoz. Nem szokványos dolog polentával tölteni dolgokat, de mivel most tökbe töltöttem, iszonyú krémes lett az egész és egy teljesen új ízt hozott létre :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
1 db hokkaido tök (kb. 1 kg)
100 g kukoricadara
400 ml tej
200 ml víz
5 ek krémes kecskesajt
só, bors
1 gerezd fokhagyma
kis csokor friss bazsalikom
kis csokor friss petrezselyem
3 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tök tetejét levágjuk, kicsivel magasabban, mint a ¾-e. Bekenjük az egészet olajjal, pici sóval és visszarakjuk a tetejét. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd kivesszük, a tetejét lerakjuk a tepsire, kiöntjük a vizet a tökből majd visszarakjuk a sütőbe további 30 percre sülni.

Egy aprítógépben a petrezselymet és a bazsalikomot lezúzzuk. Közben a tejet, vizet egy lábasba öntjük, elkeverjük benne a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk és polentát főzünk belőle. Amikor teljesen kész, levesszük  a tűzről és hozzáadjuk a kecskesajtot, belenyomjuk a fokhagymát és adunk egy evőkanál zöldfűszeres olajat hozzá. Ezt töltjük a sült tökbe. Meglocsoljuk a maradék olajjal és tálaljuk: ha szeretnénk cikkeket vágunk belőle, vagy egyszerűen egy kanállal kikanalazzuk a belsejét úgy, hogy a tökből is kanalazunk hozzá.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások