Hirdetés

Király olasz előételek 3.: Coccoli - sós minifánk kolbászchipses ricottával

Hozzávalók

A fánkhoz

200 g liszt
150 ml víz
14 g szárított élesztő
1 csipet só

A krémhez

250 g ricotta
1 kis csokor friss bazsalikom
1 kis csokor friss petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
só, bors
80 g paprikás kolbász
Hirdetés

Király olasz előételek 3.: Coccoli - sós minifánk kolbászchipses ricottával

Még mindig van szuper olasz előételünk! Most egy coccolit dobtam össze egy zöldfűszeres, kolbászchipses ricottával, hogy teljes legyen a kép. Próbáljátok ki akkor is, ha vendégeket vártok, és akkor is, ha nem! :)
Hirdetés

Hozzávalók

A fánkhoz

200 g liszt
150 ml víz
14 g szárított élesztő
1 csipet só

A krémhez

250 g ricotta
1 kis csokor friss bazsalikom
1 kis csokor friss petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
só, bors
80 g paprikás kolbász

A fánk hozzávalóit összegyúrjuk és lefedve 1 órán át kelesztjük. A krémhez a ricottát összekeverjük az aprított zöldfűszerekkel, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a zsírjára sütött és apróra vágott kolbászdarabkákat (ha szeretjük a zsírt is).

Ha megkelt a fánk, kis gombócokat formázunk belőle és közepes hőfokú, bő olajban, aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, ha kihűlt félbevágjuk és a krémmel megkenve tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások