Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 5 ek olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- só, bors
- 500 g csuszatészta
- 1 kg krumpli
Krumplis tészta lepirítva, ahogy azt kell!
Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 5 ek olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- só, bors
- 500 g csuszatészta
- 1 kg krumpli
A finomra vágott hagymát az olaj felén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a finomra vágott paprikát és paradicsomot is. Ha kicsit lepirultak, felöntjük kb. 100 ml vízzel, majd megszórjuk a pirospaprikával, köménnyel, és sózzuk, borsozzuk. A pörkölt alapot addig főzzük, míg a paprika és a paradicsom teljesen szét nem fő, a vizet folyamatosan pótoljuk. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
Ha a krumpli megpuhult, szinte teljesen elpároljuk a szaftot, majd egy krumplinyomóval szétnyomkodjuk a főtt krumplik felét. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd hozzáadjuk a krumplihoz és alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben felhevítünk egy evőkanál olajat, majd a krumplis tészta egyik felét alaposan lepirítjuk rajta, ezután ugyan így teszünk a másik felével is. Kovászos uborkával tálalva a legfinomabb!
Ha tetszett a krumplis tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!