Hirdetés

Kukoricás polenta fűszeres padlizsánraguval

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A polentához

1 konzerv kukorica
2 ek olaj
1 tk kakukkfű
500 ml zöldségalaplé
600 ml tej
200 g kukoricadara
só, bors
30 g parmezán
30 g vaj

A raguhoz

2 db padlizsán (nagyobb)
olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál répa (kisebb)
½ db hegyes erős paprika
só, bors
2 tk füstölt paprika
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt kömény
1 tk Cayenne-bors
2 db babérlevél
1 csipet fahéj
200 ml zöldségalaplé
1 konzerv darabolt paradicsom
1 konzerv csicseriborsó

A tálaláshoz

1 csokor friss menta
1 csokor friss petrezselyem
néhány evőkanál labneh vagy natúr joghurt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kukoricás polenta fűszeres padlizsánraguval

Nincs is jobb elkészítési módja (a sütés után természetesen) a fűszeres raguban sütésnek. A fűszerek és az előpirítás segítenek abban, hogy ne legyen uncsi ez a kaja sem.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A polentához

1 konzerv kukorica
2 ek olaj
1 tk kakukkfű
500 ml zöldségalaplé
600 ml tej
200 g kukoricadara
só, bors
30 g parmezán
30 g vaj

A raguhoz

2 db padlizsán (nagyobb)
olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál répa (kisebb)
½ db hegyes erős paprika
só, bors
2 tk füstölt paprika
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt kömény
1 tk Cayenne-bors
2 db babérlevél
1 csipet fahéj
200 ml zöldségalaplé
1 konzerv darabolt paradicsom
1 konzerv csicseriborsó

A tálaláshoz

1 csokor friss menta
1 csokor friss petrezselyem
néhány evőkanál labneh vagy natúr joghurt
Bevásárlólistához adom

A padlizsánokat csíkosan megpucoljuk, közepes kockákra vágjuk, és egy serpenyőben egy kevés olajon, magas hőmérsékleten 2-3 perc alatt kicsit megpirítjuk. Egy öntöttvas edényben, vagy bármi olyan magas falúban, ami sütőbe tehető, 4 evőkanál olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát és a hegyes erős paprikát. Sózzuk, borsozzuk, és a friss fűszerek kivételével megszórjuk a többivel. Beleöntjük az alaplevet és a darabolt paradicsomot, és ha felforrt, mehet bele a padlizsán és a csicseriborsó. Elkeverjük, lefedjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Ezután levesszük a fedőt, 230 fokra kapcsolunk, és további 10 percig sütjük.

Amíg sül, jöhet a polenta: a kukoricát jó alaposan lecsepegtetjük, és 2 ek olajon addig pirítjuk amíg egy kis színt nem kap, majd megszórjuk a kakukkfűvel. Egy másik edényben  felforraljuk az alaplevet, beleöntjük a tejet, a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk, és ha besűrűsödött, mehet a többi hozzávaló is, a kukoricával együtt. Ha kész a ragu, megszórjuk a friss felaprított fűszerekkel, egy kevés labneht vagy joghurtot teszünk rá, és a polentával tálaljuk.

Ha tetszett a kukoricás polenta fűszeres padlizsánraguval receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások