Hozzávalók
A polentához
- 1 konzerv kukorica
- 2 ek olaj
- 1 tk kakukkfű
- 500 ml zöldségalaplé
- 600 ml tej
- 200 g kukoricadara
- só, bors
- 30 g parmezán
- 30 g vaj
A raguhoz
- 2 db padlizsán (nagyobb)
- olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál répa (kisebb)
- ½ db hegyes erős paprika
- só, bors
- 2 tk füstölt paprika
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk Cayenne-bors
- 2 db babérlevél
- 1 csipet fahéj
- 200 ml zöldségalaplé
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 konzerv csicseriborsó
A tálaláshoz
- 1 csokor friss menta
- 1 csokor friss petrezselyem
- néhány evőkanál labneh vagy natúr joghurt
Hozzávalók
A polentához
- 1 konzerv kukorica
- 2 ek olaj
- 1 tk kakukkfű
- 500 ml zöldségalaplé
- 600 ml tej
- 200 g kukoricadara
- só, bors
- 30 g parmezán
- 30 g vaj
A raguhoz
- 2 db padlizsán (nagyobb)
- olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál répa (kisebb)
- ½ db hegyes erős paprika
- só, bors
- 2 tk füstölt paprika
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk Cayenne-bors
- 2 db babérlevél
- 1 csipet fahéj
- 200 ml zöldségalaplé
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 konzerv csicseriborsó
A tálaláshoz
- 1 csokor friss menta
- 1 csokor friss petrezselyem
- néhány evőkanál labneh vagy natúr joghurt
A padlizsánokat csíkosan megpucoljuk, közepes kockákra vágjuk, és egy serpenyőben egy kevés olajon, magas hőmérsékleten 2-3 perc alatt kicsit megpirítjuk. Egy öntöttvas edényben, vagy bármi olyan magas falúban, ami sütőbe tehető, 4 evőkanál olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát és a hegyes erős paprikát. Sózzuk, borsozzuk, és a friss fűszerek kivételével megszórjuk a többivel. Beleöntjük az alaplevet és a darabolt paradicsomot, és ha felforrt, mehet bele a padlizsán és a csicseriborsó. Elkeverjük, lefedjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Ezután levesszük a fedőt, 230 fokra kapcsolunk, és további 10 percig sütjük.
Amíg sül, jöhet a polenta: a kukoricát jó alaposan lecsepegtetjük, és 2 ek olajon addig pirítjuk amíg egy kis színt nem kap, majd megszórjuk a kakukkfűvel. Egy másik edényben felforraljuk az alaplevet, beleöntjük a tejet, a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk, és ha besűrűsödött, mehet a többi hozzávaló is, a kukoricával együtt. Ha kész a ragu, megszórjuk a friss felaprított fűszerekkel, egy kevés labneht vagy joghurtot teszünk rá, és a polentával tálaljuk.
Ha tetszett a kukoricás polenta fűszeres padlizsánraguval receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!