Hirdetés

Lasagne, ahogy még sosem próbáltad: itt a palacsinta lasagne!

Hozzávalók

Hozzávalók
18
cm átmérőjű formához

A palacsintához:

1 nagy marék spenótlevél
250 g liszt
2 tojás
1 csipet só
500 ml tej
50 - 60 ml szódavíz

A paradicsomszószhoz:

2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis sárgarépa
só,bors
oregánó
bazsalikom
szerecsendió
1 mk csípős szósz
300 ml passata (passzírozott paradicsom)

A besamelhez:

30 g vaj
30 g liszt
400 ml tej
só, bors
szerecsendió

A rétegezéshez:

250 g mozzarella
Hirdetés

Lasagne, ahogy még sosem próbáltad: itt a palacsinta lasagne!

Ugyan a palacsinta lasagne nem tartozik a legkönnyebb nyári kaják közé, de az SK szerkesztőségében ez nem is szokott annyira szempont lenni. A szimpla palacsinta viszont tipikus sláger nyáron, szóval felturbóztuk egy kicsit az alapreceptet és összedobtunk egy tornyot belőle.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
18
cm átmérőjű formához

A palacsintához:

1 nagy marék spenótlevél
250 g liszt
2 tojás
1 csipet só
500 ml tej
50 - 60 ml szódavíz

A paradicsomszószhoz:

2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis sárgarépa
só,bors
oregánó
bazsalikom
szerecsendió
1 mk csípős szósz
300 ml passata (passzírozott paradicsom)

A besamelhez:

30 g vaj
30 g liszt
400 ml tej
só, bors
szerecsendió

A rétegezéshez:

250 g mozzarella

A palacsintához a spenótleveleket kb. 1 percre forró vízbe dobjuk, lecsepegtetjük és egy aprítógépbe (vagy turmixgépbe) rakjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, 1 kanál lisztet és alaposan lezúzzuk. Hozzáadjuk a  többi hozzávalót és átzúzzuk az egészet, hogy homogén palacsintatésztát kapjunk. Kisebb méretű teflonserpenyőben kisütjük a palacsintákat. A paradicsomszószhoz olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát és hozzáreszeljük a sárgarépát. Felöntjük a passatával, fűszerezzük, belerakjuk a Tabasco szószt és összeforraljuk az egészet. A besamelhez a vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, de nem szabad, hogy megbarnuljon, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel, fűszerezzük és összeforraljuk. A palacsintákat egymásra rétegezzük a besamellel, paradicsomszósszal és mozzarellaszeletekkel. A tetejét kevés paradicosmszósszal és mozzarellával zárjuk és 180 fokra előmelegtett sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások