Hozzávalók
A palacsintához:
- 1 nagy marék spenótlevél
- 250 g liszt
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 500 ml tej
- 50 - 60 ml szódavíz
A paradicsomszószhoz:
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kis sárgarépa
- só,bors
- oregánó
- bazsalikom
- szerecsendió
- 1 mk csípős szósz
- 300 ml passata (passzírozott paradicsom)
A besamelhez:
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 400 ml tej
- só, bors
- szerecsendió
A rétegezéshez:
- 250 g mozzarella
Lasagne, ahogy még sosem próbáltad: itt a palacsinta lasagne!
Hozzávalók
A palacsintához:
- 1 nagy marék spenótlevél
- 250 g liszt
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 500 ml tej
- 50 - 60 ml szódavíz
A paradicsomszószhoz:
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kis sárgarépa
- só,bors
- oregánó
- bazsalikom
- szerecsendió
- 1 mk csípős szósz
- 300 ml passata (passzírozott paradicsom)
A besamelhez:
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 400 ml tej
- só, bors
- szerecsendió
A rétegezéshez:
- 250 g mozzarella
A palacsintához a spenótleveleket kb. 1 percre forró vízbe dobjuk, lecsepegtetjük és egy aprítógépbe (vagy turmixgépbe) rakjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, 1 kanál lisztet és alaposan lezúzzuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és átzúzzuk az egészet, hogy homogén palacsintatésztát kapjunk. Kisebb méretű teflonserpenyőben kisütjük a palacsintákat. A paradicsomszószhoz olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát és hozzáreszeljük a sárgarépát. Felöntjük a passatával, fűszerezzük, belerakjuk a Tabasco szószt és összeforraljuk az egészet. A besamelhez a vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, de nem szabad, hogy megbarnuljon, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel, fűszerezzük és összeforraljuk. A palacsintákat egymásra rétegezzük a besamellel, paradicsomszósszal és mozzarellaszeletekkel. A tetejét kevés paradicosmszósszal és mozzarellával zárjuk és 180 fokra előmelegtett sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a palacsinta lasagne, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!