Hirdetés

Lilahagymás tarte

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
4 - 5 fej lilahagyma
1 csomag levelestészta
2 szelet bacon
2 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 ek barnacukor
1 tojás
só, bors
Hirdetés

Lilahagymás tarte

A “Tarte Tatin” a franciák közismert, klasszik, fordított almás pitéje. Mi most egy lilahagymás-bacon-ös verziót csináltunk, ami isteni lett, mert a lilahagyma édeskés benne, a bacon ropogós és sós és az egészet leveles tésztába zártuk, ami teljesen feldobta és akár egy kis friss salival egy nagyon gyors vacsi is lehet! :P
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
4 - 5 fej lilahagyma
1 csomag levelestészta
2 szelet bacon
2 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 ek barnacukor
1 tojás
só, bors

A hagymákat megpucoljuk és nagyságtól függően vízszintesen 2-3 részre vágjuk a fejeket. Egy serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott bacont, kiszedjük, majd a zsírjához hozzáadjuk az olajat, cukrot, balzsamecetet és 1-2 percig hagyjuk, hogy felolvadjon a cukor és szirupos legyen. Belerakjuk a hagymákat, majd mehet rá a bacon és kis lángon 2-3 percig pirítjuk. A leveles tésztát rászabjuk a tetejére, úgy, hogy befedje, villával megszurkáljuk, lekenjük a tojással és az egész tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Miután megsült, még forrón, nagyon óvatosan egy tányérra kiborítjuk, fejjel lefelé, hogy a hagyma látszódjon.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások