Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 300 g konzerv csicseriborsó
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 mk kurkuma
- 1 mk cayenne bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 db lime
- 2 szál zellerszár
- 2 tk sűrített paradicsom
- 250 g darabolt paradicsom (konzerv)
- 200 g kuszkusz
- 400 ml víz
- 1 csokor friss petrezselyem
Marokkói karfiolos ragu kuszkusszal
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 300 g konzerv csicseriborsó
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 mk kurkuma
- 1 mk cayenne bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 db lime
- 2 szál zellerszár
- 2 tk sűrített paradicsom
- 250 g darabolt paradicsom (konzerv)
- 200 g kuszkusz
- 400 ml víz
- 1 csokor friss petrezselyem
A karfiolt rózsáira szedjük, ami nagyobb darab, azt felaprítjuk. Egy nagy serpenyőben az olívaolajon enyhén aranybarnára pirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és ha kicsit összeesett a hagyma, ráborítjuk a leszűrt csicseriborsót, és az apróra vágott zellert.
Elkeverjük benne a sűrített paradicsomot is. 2-3 perc pirítás után megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük a darabolt paradicsommal. Fél deci vizet is öntünk bele, majd felforraljuk. Ezután alacsony lángon főzzük 10-15 percig.
Ha letelt az idő, belefacsarjuk fél lime levét és elzárjuk. Közben egy tálba rakjuk a kuszkuszt, és kétszeres mennyiségű forralt vizet öntünk rá. Megsózzuk, elkavarjuk, majd hagyjuk, hogy megszívja magát. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és a ragu mellé tálaljuk.
Ha tetszett a karfiolos ragu receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!