Hozzávalók
A padlizsánhoz
- 2 db padlizsán
- olívaolaj
- só, bors
- 2 db krumpli
- 1 kis darab parmezán
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csomag mozzarella
- 1 zacskó friss rukkola
A marinara szószhoz
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
- 150 ml víz
Olasz vega töltött padlizsán
Hozzávalók
A padlizsánhoz
- 2 db padlizsán
- olívaolaj
- só, bors
- 2 db krumpli
- 1 kis darab parmezán
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csomag mozzarella
- 1 zacskó friss rukkola
A marinara szószhoz
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
- 150 ml víz
A marinara szószhoz üvegesre pároljuk az olajon az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsommal, mehet bele a bazsalikom, és 10 percet rotyogtatjuk, közben előkészítjük a padlizsánt.
A padlizsánokat elfelezzük, a belsejüket beirdaljuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul. Kiszedjük a belsejét.
Egy serpenyőben magas hőmérsékleten megpirítjuk a kis kockákra vágott krumplit, erre jöhet a marinara szósz és a padlizsán kikapart belseje. 10 percig rotyogtatjuk, majd belereszeljük a parmezánt is. Hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, és visszatöltjük a padlizsánokba. Rátépkedjük a mozzarellát, és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt. Friss rukkolával tálaljuk.
Ha tetszett az olasz vega töltött padlizsán receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!