Hozzávalók
- 530 g burgonyapüré (megmaradt vagy friss)
- 1 szál újhagyma zöldje
- 55 ml tej
- 2 db tojás
- só, bors
- 150 g vörös cheddar sajt
- 70 g liszt
- ½ tk sütőpor
- 2 csipet szódabikarbóna
OMG: burgonyapürés gofri cheddar sajttal
Hozzávalók
- 530 g burgonyapüré (megmaradt vagy friss)
- 1 szál újhagyma zöldje
- 55 ml tej
- 2 db tojás
- só, bors
- 150 g vörös cheddar sajt
- 70 g liszt
- ½ tk sütőpor
- 2 csipet szódabikarbóna
Fotó: Szilágyi NóriA burgonyapürét összekeverjük az újhagyma felaprított zöldjével. A tojásokat lazán felverjük, hozzákeverjük a tejet, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a cheddart és az egészet összekeverjük a burgonyapürével. A lisztet átkeverjük a sütőporral és szódabikarbonával és a püréhez keverjük. A gofrisütőt átkenjük kevés olajjal, majd egy-egy adag tésztát rakunk bele, lenyomjuk a tetejét és pár perc alatt megsütjük a gofrikat. Tejföllel tálaljuk.