Hozzávalók
A töltelékhez
- 1 fej káposzta (kicsi)
- 4 ek olaj
- só, bors
- 4 tk őrölt kömény
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 db tojás
A tésztához
- 4 db tojás
- 300 g tejföl
- 80 g majonéz
- 1 tk só
- 350 g liszt
- 1 púpozott tk sütőpor
Orosz káposztás pite
Hozzávalók
A töltelékhez
- 1 fej káposzta (kicsi)
- 4 ek olaj
- só, bors
- 4 tk őrölt kömény
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 db tojás
A tésztához
- 4 db tojás
- 300 g tejföl
- 80 g majonéz
- 1 tk só
- 350 g liszt
- 1 púpozott tk sütőpor
A káposztát elfelezzük, kivágjuk a torzsáját, felszeleteljük és az olajon egy nagy serpenyőben elkezdjük pirítani. Ha egy kicsit összeesett, alaposan sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel és rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Közepes hőfokon enyhén aranybarnára pirítjuk. Közben 10-12 perc alatt keményre főzünk 4 tojást, megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Ha megpirult a káposzta egy keverőtálba tesszük és megvárjuk amíg szobahőmérsékletűre hűl. Belekeverjük a maradék 1 nyers tojást és a felkockázott főtt tojást is.
A tésztához a tojásokat, sót, tejfölt, majonézt elkeverjük egy tálban, majd csomómentesre keverjük benne a lisztet és a sütőport.
A tepsit enyhén kiolajozzuk, és a tészta harmadát az aljára kenjük. Beleöntjük a pirított káposztát, majd befedjük a maradék tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Az alsó tészta réteg el fog tűnni, de nagyon szaftos az egész. Ha kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.
Ha tetszett a káposztás pite receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!