Hozzávalók
- 250 g csicseriborsóliszt
- 500 ml víz
- 1 ág friss rozmaring apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma lezúzva
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
A mártogatóshoz
- 250 g görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
- 5 szem olajban eltett szárított paradicsom felaprítva plusz egy kevés az olajból
- só, bors
- 1 kis csokor friss petrezselyem apróra vágva
A sütéshez
- bő olaj
Panelle, a tuti előétel
Hozzávalók
- 250 g csicseriborsóliszt
- 500 ml víz
- 1 ág friss rozmaring apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma lezúzva
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
A mártogatóshoz
- 250 g görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
- 5 szem olajban eltett szárított paradicsom felaprítva plusz egy kevés az olajból
- só, bors
- 1 kis csokor friss petrezselyem apróra vágva
A sütéshez
- bő olaj
A mártogatós hozzávalóit egy kis tálban összekeverjük.
A többi hozzávalót egy lábasban csomómentesre keverjük, és addig főzzük, amíg lágy tészta állagot nem kapunk. Ez kb. 5-6 perc. Kibélelünk egy kenyérsütő formát fóliával, és beleöntjük a megfőtt csicseris keveréket. Lefedjük egy másik fóliával, és addig hűtjük, amíg az egész össze nem áll. Kiszedjük a fóliából, kb. 2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, amit elfelezünk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és aranybarnára sütjük benne a felszeletelt darabokat. Ha megsültek, papírtörlőre szedjük, és a mártással tálaljuk.
Ha tetszett a panelle receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!