Hozzávalók
- 300 g (tetszés szerint ízesített) tofu
- 200 g liszt
- 2 db tojás
- só, bors
- 100 g panko morzsa
- 1 l olaj a sütéshez
A rizshez
- 1 fej hagyma
- 1 dl olívaololaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g rizs
- 1 tk gyömbérpor
- 1 tk currypor
- 1 tk garam masala
- só, bors
- ½ dl szójaszósz
- 2 dl forró víz
A díszítéshez
- 50 g bébispenót
- 3 szál újhagyma zöldje
- 10 g fekete szezámmag
Hozzávalók
- 300 g (tetszés szerint ízesített) tofu
- 200 g liszt
- 2 db tojás
- só, bors
- 100 g panko morzsa
- 1 l olaj a sütéshez
A rizshez
- 1 fej hagyma
- 1 dl olívaololaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g rizs
- 1 tk gyömbérpor
- 1 tk currypor
- 1 tk garam masala
- só, bors
- ½ dl szójaszósz
- 2 dl forró víz
A díszítéshez
- 50 g bébispenót
- 3 szál újhagyma zöldje
- 10 g fekete szezámmag
A hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát átnyomjuk, és kevés olajon dinsztelni kezdjük egy lábosban. Amikor kész, hozzáöntjük a rizst, kicsit átpirítjuk, majd beletesszük a fűszereket és a szójaszót, elkeverjük, felöntjük forró vízzel, és fedő alatt, alacsony lángon 15 percig főzzük.
A tofut szeletekre vágjuk, papírtörlők között kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd lisztbe, sózott-borsozott felvert tojásba és panko morzsába forgatjuk. 180 fokra hevített olajban 3-5 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A rántott tofut felszeleteljük, és a rizzsel tálaljuk, díszítésnek pedig apróra vágott újhagymát, fekete szezámmagot és bébispenótot kínálunk mellé.
Ha tetszett a panko tofu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!