Hirdetés

Parmezános karfiolfőzelék

Hozzávalók

2
főre
+
1 fej karfiol
2 ek olaj
1 fej hagyma (kicsi)
2 gerezd fokhagyma
½ db szerecsendió
só, bors
1 ek liszt vagy keményítő
200 ml tejszín
250 ml víz
40 g reszelt parmezán
Hirdetés

Parmezános karfiolfőzelék

A karfiol nem egy megszokott főzelék-alapanyag, pedig egy kis parmezánnal felturbózva szuper köret lehet, de önmagában is megállja a helyét.
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 fej karfiol
2 ek olaj
1 fej hagyma (kicsi)
2 gerezd fokhagyma
½ db szerecsendió
só, bors
1 ek liszt vagy keményítő
200 ml tejszín
250 ml víz
40 g reszelt parmezán

A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, és az olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a rózsáira szedett karfiolt, és a víz kb. felével majdnem teljesen készre pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót. Ezután a maradék vizet csomómentesre keverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a tejszínt.

Hozzákeverjük a karfiolhoz, megvárjuk hogy felforrjon, közben kevergetjük. Ha felforrt, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és egy-két percig kevergetve főzzük még.

Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a  Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások