Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma (kicsi)
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db szerecsendió
- só, bors
- 1 ek liszt vagy keményítő
- 200 ml tejszín
- 250 ml víz
- 40 g reszelt parmezán
Parmezános karfiolfőzelék
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma (kicsi)
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db szerecsendió
- só, bors
- 1 ek liszt vagy keményítő
- 200 ml tejszín
- 250 ml víz
- 40 g reszelt parmezán
A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, és az olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a rózsáira szedett karfiolt, és a víz kb. felével majdnem teljesen készre pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót. Ezután a maradék vizet csomómentesre keverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a tejszínt.
Hozzákeverjük a karfiolhoz, megvárjuk hogy felforrjon, közben kevergetjük. Ha felforrt, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és egy-két percig kevergetve főzzük még.
Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!