Hirdetés

Parmezános sült karfiol

Gluténmentes

Gluténmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

2
főre
+
1 fej karfiol
200 g passata
125 g mozzarella
70 g parmezán
1 gerezd fokhagyma
só, bors
pár levél bazsalikom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Parmezános sült karfiol

Egészséges és finom. Igazából nagyon finom, és még egyszerű is! Nagyjából így lehetne jellemezni ezt a pikk-pakk összedobható karfiol alapú ebédet vagy vacsit. Ráadásul vega is, ami most nektek, akik épp olvassátok, vagy jó hír, vagy nagyon rossz. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 fej karfiol
200 g passata
125 g mozzarella
70 g parmezán
1 gerezd fokhagyma
só, bors
pár levél bazsalikom
Bevásárlólistához adom

A karfiolt szeletekre vágjuk. Kb. 4 szelet fog kijönni belőle, ami szépen egyben marad. A többit simán bedobhatjátok a sütőbe kevés olívaolajjal, sóval, borssal átforgatva, és kiváló köret lehet belőle. A 4 db, egyben maradt karfiolszeletet egy sütőpapíros tepsire rakjuk. Megkenjük passatával, rakunk rá pár szelet mozzarellát, reszelt parmezánt, vékonyra szeletelt fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot és pár összetépkedett bazsalikomlevelet. Betoljuk a 210 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-12 perc alatt megsütjük őket. Kevés olajjal meglocsoljuk, friss bazsalikomleveleket és parmezánforgácsot rakunk a tetejére és a kedvenc salátánkkal vagy köretünkkel tálaljuk.

Ha tetszett a parmezános sült karfiol receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások