Gluténmentes
Vega
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 200 g passata
- 125 g mozzarella
- 70 g parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- pár levél bazsalikom
Parmezános sült karfiol
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 200 g passata
- 125 g mozzarella
- 70 g parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- pár levél bazsalikom
A karfiolt szeletekre vágjuk. Kb. 4 szelet fog kijönni belőle, ami szépen egyben marad. A többit simán bedobhatjátok a sütőbe kevés olívaolajjal, sóval, borssal átforgatva, és kiváló köret lehet belőle. A 4 db, egyben maradt karfiolszeletet egy sütőpapíros tepsire rakjuk. Megkenjük passatával, rakunk rá pár szelet mozzarellát, reszelt parmezánt, vékonyra szeletelt fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot és pár összetépkedett bazsalikomlevelet. Betoljuk a 210 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-12 perc alatt megsütjük őket. Kevés olajjal meglocsoljuk, friss bazsalikomleveleket és parmezánforgácsot rakunk a tetejére és a kedvenc salátánkkal vagy köretünkkel tálaljuk.
Ha tetszett a parmezános sült karfiol receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!