Hozzávalók
A paradicsomos raguhoz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál zellerszár
- 1 szál sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág friss rozmaring
- 2 - 3 ág friss kakukkfű
- 4 - 5 levél friss bazsalikom
- 200 ml vörösbor
- 2 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- só, bors
- olívaolaj
Az összeállításhoz
- 3 db padlizsán (kb. 900 g)
- 50 g parmezán
- 250 g mozzarella
Parmigiana di melanzane, avagy az olasz rakott padlizsán
Hozzávalók
A paradicsomos raguhoz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál zellerszár
- 1 szál sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág friss rozmaring
- 2 - 3 ág friss kakukkfű
- 4 - 5 levél friss bazsalikom
- 200 ml vörösbor
- 2 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- só, bors
- olívaolaj
Az összeállításhoz
- 3 db padlizsán (kb. 900 g)
- 50 g parmezán
- 250 g mozzarella
A sofrito alaphoz a vöröshagymát, a zellerszárat és a sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy felhevített lábasban kevés olívaolajon lepirítjuk a zöldségeket. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és az aprított zöldfűszereket, majd ráöntjük a vörösbort és a paradicsomkonzerveket, sózzuk, borsozzuk, és kb. 40 percig rotyogtatjuk.
A padlizsánok zöld szárát eltávolítjuk, majd hosszában kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk fel őket. Ezután sütőrácsra rakjuk a szeleteket, megsózzuk, majd 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Egy sütőtálat kikenünk olívaolajjal, elkenünk az alján egy kanálnyit a paradicsomos raguból, majd ráfektetünk egy réteg sült padlizsánt. Megborsozzuk, és jön egy újabb réteg paradicsomszósz. Megszórjuk reszelt parmezánnal és rápakoljuk a vékonyra szeletelt mozzarella felét. Megismételjük az egész kört, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett az olasz rakott padlizsán receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!