Hozzávalók
A salsához
- 1 fej lila hagyma (kb. 160 g)
- 1 db jalapeno paprika
- 5 db paradicsom (kb. 600 g)
- só, bors
- 1 db lime leve
- 1 csokor koriander
A tálaláshoz
- 1 kis csomag tortillachips
Pico de gallo tortillával
Hozzávalók
A salsához
- 1 fej lila hagyma (kb. 160 g)
- 1 db jalapeno paprika
- 5 db paradicsom (kb. 600 g)
- só, bors
- 1 db lime leve
- 1 csokor koriander
A tálaláshoz
- 1 kis csomag tortillachips
A salsa elkészítéséhez a lila hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A jalapenót kettévágjuk, kivágjuk a magházát, a húsát pedig szintét apró kockákra vágjuk. A paradicsomok csumáját kivágjuk, negyedeljük őket, majd kiszedjük a leveses, belső részüket, hogy ne ázzon el tőle a salsa, a húsukat pedig szintén kisebb kockákra vágjuk.
Egy tálba rakjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk egy lime levét, végül az apróra vágott koriandert is belekeverjük a salsába, és hűtőben tároljuk tálalásig.
Tipp
Koriander helyett nyugodtan használjatok petrezselyemzöldet, mert úgy is isteni finom lesz!
Elkészítési idő: kb. 10 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több salsás recept:
Baracksalsás csirkemell zöldsalátával
Ketchupos-chilis grillezett csirkeszárny ananászsalsával
Házi mexikói salsa