Hirdetés

Pico de gallo tortillával

Hozzávalók

2 - 4
főre
+

A salsához

1 fej lila hagyma (kb. 160 g)
1 db jalapeno paprika
5 db paradicsom (kb. 600 g)
só, bors
1 db lime leve
1 csokor koriander

A tálaláshoz

1 kis csomag tortillachips
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pico de gallo tortillával

A pico de gallo lényegében egy mexikói salsa, csak egy kis csavarral, ugyanis pikánsabbá és „fűszeresebbé” teszi a jalapeno paprika, illetve a koriander. Egy tál tortillachips vagy húsok mellé is tökéletes, frissítő választás!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+

A salsához

1 fej lila hagyma (kb. 160 g)
1 db jalapeno paprika
5 db paradicsom (kb. 600 g)
só, bors
1 db lime leve
1 csokor koriander

A tálaláshoz

1 kis csomag tortillachips
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A salsa elkészítéséhez a lila hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A jalapenót kettévágjuk, kivágjuk a magházát, a húsát pedig szintét apró kockákra vágjuk. A paradicsomok csumáját kivágjuk, negyedeljük őket, majd kiszedjük a leveses, belső részüket, hogy ne ázzon el tőle a salsa, a húsukat pedig szintén kisebb kockákra vágjuk. 

Egy tálba rakjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk egy lime levét, végül az apróra vágott koriandert is belekeverjük a salsába, és hűtőben tároljuk tálalásig.

Tipp

Koriander helyett nyugodtan használjatok petrezselyemzöldet, mert úgy is isteni finom lesz!

Pico de gallo tortillával
Pico de gallo tortillával

Elkészítési idő: kb. 10 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több salsás recept:

Baracksalsás csirkemell zöldsalátával
Ketchupos-chilis grillezett csirkeszárny ananászsalsával
Házi mexikói salsa

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?