Hozzávalók
- olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 - 1 db zöld és piros kaliforniai paprika
- 700 g érett paradicsom
- 2 db saláta cukkini
- 2 db kisebb padlizsán
- só, bors
- római kömény
- 4 - 5 szál friss oregánó
- 4 - 5 szál friss kakukkfű
- 4 - 5 szál friss rozmaring
- 4 db tojás
- 1 csokor friss petrezselyem a tálaláshoz
Hozzávalók
- olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 - 1 db zöld és piros kaliforniai paprika
- 700 g érett paradicsom
- 2 db saláta cukkini
- 2 db kisebb padlizsán
- só, bors
- római kömény
- 4 - 5 szál friss oregánó
- 4 - 5 szál friss kakukkfű
- 4 - 5 szál friss rozmaring
- 4 db tojás
- 1 csokor friss petrezselyem a tálaláshoz
A paradicsomok alján “X” alakban bevágást ejtünk, és lobogó, forró vízben kb. 5 percig főzzük, majd jeges vízbe szedjük, hagyjuk kihűlni, ezután meghámozzuk őket.
Egy magasabb falú edényben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a felkockázott hagymát és a fokhagymát, és pár percig fonnyasztjuk. A paprikákat falatnyi kockákra vágjuk és mehet a hagymához, sóval ízesítjük. Néhány perc után jöhet a felaprított paradicsom is, szintén sózzuk, borsozzuk, majd kb. 10 percig főzzük, közepesen alacsony lángon. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, majd kicsit később a padlizsánt is. Minden lépésnél sózunk, borsozunk. Beleszórjuk a római köményt is, valamint a felaprított friss zöldfűszereket is. Lefedve további 6-8 percig főzzük, ez idő alatt kevés olívaolajon tükörtojásokat sütünk, amiket tálalásnál a tetejére teszünk és sok friss petrezselyemmel szórjuk meg.
Ha tetszett a pisto receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!