Hozzávalók
- 500 g kelbimbó
- só
- 3 ek liszt
- 3 db tojás
- 4 ek panko morzsa
- bő olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- ½ db fej lila hagyma
- 1 db csemegeuborka
- 2 ek tejföl
- 1 ek majonéz
- 1 tk mustár
- só, bors
- 1 csipet fokhagymapor
Hozzávalók
- 500 g kelbimbó
- só
- 3 ek liszt
- 3 db tojás
- 4 ek panko morzsa
- bő olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- ½ db fej lila hagyma
- 1 db csemegeuborka
- 2 ek tejföl
- 1 ek majonéz
- 1 tk mustár
- só, bors
- 1 csipet fokhagymapor
A kelbimbókat megtisztítjuk, és forrásban lévő, sós vízbe dobjuk. Miután újjra felforrt a víz, 3 percig főzzük őket, majd leszűrjük és hideg vízzel lehűtjük.
Ezután bepanírozzuk őket: először a lisztbe, majd a sózott, felvert tojásba, végül a panko morzsába mártjuk, a forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük a kelbimbókat, hogy felitassuk az olajat.
A mártogatóshoz a lila hagymát és az uborkát nagyon apróra kockázzuk (kb. fél centisre), és összekeverjük a többi hozzávalóval.
Ha tetszett a rántott kelbimbó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!