Hirdetés
Karácsonyi menü

Rántott kelbimbó

Hozzávalók

2
főre
+
500 g kelbimbó
3 ek liszt
3 db tojás
4 ek panko morzsa
bő olaj a sütéshez

A mártogatóshoz

½ db fej lila hagyma
1 db csemegeuborka
2 ek tejföl
1 ek majonéz
1 tk mustár
só, bors
1 csipet fokhagymapor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Rántott kelbimbó

Ha azt gondoljátok, már minden alapanyagot kóstoltatok rántva, akkor nagyot tévedtek, mert a kelbimbót még tuti nem! A szuper kis mártogatóst ne hagyjátok ki mellőle, mert így lesz végül egy nagyon király kis snacketek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g kelbimbó
3 ek liszt
3 db tojás
4 ek panko morzsa
bő olaj a sütéshez

A mártogatóshoz

½ db fej lila hagyma
1 db csemegeuborka
2 ek tejföl
1 ek majonéz
1 tk mustár
só, bors
1 csipet fokhagymapor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A kelbimbókat megtisztítjuk, és forrásban lévő, sós vízbe dobjuk. Miután újjra felforrt a víz, 3 percig főzzük őket, majd leszűrjük és hideg vízzel lehűtjük. 

Ezután bepanírozzuk őket: először a lisztbe, majd a sózott, felvert tojásba, végül a panko morzsába mártjuk, a forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük a kelbimbókat, hogy felitassuk az olajat.  

A mártogatóshoz a lila hagymát és az uborkát nagyon apróra kockázzuk (kb. fél centisre), és összekeverjük a többi hozzávalóval.

Rántott kelbimbó tálalása

Ha tetszett a rántott kelbimbó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások