Hozzávalók
- 200 g rizottó rizs
- 700 ml víz vagy alaplé
- 2 ek olívaolaj
- ½ fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 ml fehérbor
- ½ tk sáfrány + 100 ml víz
- 50 g vaj
- 40 g parmezán
- aprított pisztácia
Rizottó milanese
Hozzávalók
- 200 g rizottó rizs
- 700 ml víz vagy alaplé
- 2 ek olívaolaj
- ½ fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 ml fehérbor
- ½ tk sáfrány + 100 ml víz
- 50 g vaj
- 40 g parmezán
- aprított pisztácia
A sáfrányt leöntjük 100 ml forró vízzel, és hagyjuk benne állni.
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a rizst, elkeverjük és felöntjük a borral. Ha elpárolgott, a szokásos módon 2-3 részletben hozzáadjuk az alaplevet vagy vizet.
A második adag folyadék után beleöntjük a beáztatott sáfrányt is, a vízzel együtt. Ha az utolsó adag folyadékot is ráöntöttük, és még nem szívta be teljesen, elzárjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a vajat. Tálalás előtt pár percig hagyjuk állni. Díszítésként aprított pisztáciával megszórjuk.