Gluténmentes
Vega
Hozzávalók
A rizses részhez
- 250 g előgőzölt barna rizs
- 60 g gouda sajt
- 50 parmezán
- 1 db tojás
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
A krémhez
- 500 g túró
- 2 db tojás
- 100 ml tej
- só, bors
- 30 g parmezán
- 100 g gouda sajt
- 0.25 db szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
A tetejére
- 200 g koktélparadicsom
- 2 ek vörösborecet
- 1 csokor friss petrezselyem
Sós túrós pite
Hozzávalók
A rizses részhez
- 250 g előgőzölt barna rizs
- 60 g gouda sajt
- 50 parmezán
- 1 db tojás
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
A krémhez
- 500 g túró
- 2 db tojás
- 100 ml tej
- só, bors
- 30 g parmezán
- 100 g gouda sajt
- 0.25 db szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
A tetejére
- 200 g koktélparadicsom
- 2 ek vörösborecet
- 1 csokor friss petrezselyem
A rizst bő, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A koktélparadicsomot felszeleteljük, összeforgatjuk a vörösborecettel, és hagyjuk állni 15 percet.
A rizses részhez a sajtokat lereszeljük, összekeverjük a tojással, a felaprított petrezselyemmel, a hagymával és a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd mehet bele a rizs is. Ezután enyhén kiolajozott tepsibe nyomkodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Közben egy aprítógépbe dobjuk a töltelék hozzávalóit, és krémesítjük. Rárakjuk a krémet az elősütött tésztára, rápakoljuk a bepácolt paradicsomot, és visszatoljuk a sütőbe 30 percre. Ha letelt az idő, felvesszük grillfokozatra, és egy picit rápirítunk a tetejére. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a sós túrós pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!