Hozzávalók
- 250 g spárga
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 g friss spenót
- 200 ml tejszín
- 1 db citrom héja, felének a leve
- olívaolaj
- só, bors
- frissen reszelt szerecsendió
Spárga krémes citromos spenótmártással
Hozzávalók
- 250 g spárga
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 g friss spenót
- 200 ml tejszín
- 1 db citrom héja, felének a leve
- olívaolaj
- só, bors
- frissen reszelt szerecsendió
A spárga fás részét levágjuk vagy letörjük, a szárát kb. 4-5 cm 3-4 darabra vágjuk. A zsenge csúcsokat félrerakjuk. Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon 4-5 percig közepes hőfokon pirítjuk, majd rádobjuk a spárgacsúcsokat is, és további 1 perc pirítás után kiszedjük. Ugyanabba a serpenyőbe öntünk 2 evőkanál olajat és üvegesre pároljuk az apróra vágott fokhagymát.
Rádobjuk a durvára vágott spenótot. Ha kicsit összeesett, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele. Lassú tűzön rotyogtatjuk, amíg egy kicsit össze nem áll a mártás. Beledobjuk a spárgákat. 3 evőkanálnyit kiszedünk belőle és egy aprítógépben lepürésítjük.
Visszaöntjük a serpenyőbe, és miután újra felforrt, ráfacsarjuk a citrom felének a levét és belereszeljük a héját. Tökéletes sült húsok, halak mellé vagy csak simán egy kis főtt vagy buggyantott tojással.
Ha tetszett a spárga spenótmártással, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!